2008-09-06

Ευχαριστώ, ΔΕΘα πάρω

Εγκαινιάζεται σήμερα η 73η ΔΕΘ απόο τον πρωθυπουργό στην πόλη μας.

Ε, και;;; Λέω εγώ.

Και τι έγινε δηλαδή που ήρθε ο πρωθυποπυργός; Τι καινούριο θα μας πει και κάνουν όλοι σαν τρελοί;

Τίποτα.

Θα ακούσουμε τα ίδια και τα ίδια, "η Θεσσαλονίκη μητρόπολη των Βαλκανίων", "η Θεσσαλονίκη κόμβος", "η Θεσσαλονίκη αποκτά Μετρό", η Θεσσαλονίκη το ένα, η Θεσσαλονίκη το άλλο.

Στην πραγματικότητα η ΔΕΘ έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον τόσο για εμάς τους πολίτες, όσο και για τους εκθέτες. Μια έκθεση γενικού ενδιαφέροντος είναι ντεμοντέ και πασέ, αφού υπάρχουν οι κλαδικές εκθέσεις, όπου κλείνονται πραγματικά και εμπορικές συμφωνίες.

Οι εκθέτες φέτος είναι περίπου 700 έναντι άνω των 1000 που ήταν πέρσι. 30% μείωση δηλαδή. Για τον αριθμό των επισκεπτών δεν ξέρω αν φθίνει τα τελευταία χρόνια ή όχι.

Αυτό που ξέρω είναι ότι για μένα η ΔΕΘ αποτελεί πλέον όχληση. Ειδικά το πρώτο ΣΚ της με τα εγκαίνια, τις ομιλίες, τις εμφανίσεις όλων των πολιτικών που δήθεν νοιάζονται για εμάς. Η πόλη γεμίζει αστυνομία, η κυκλοφορία στις κεντρικές οδούς διακόπτεται για ώρες για να μετακινηθούν άνετα όλοι αυτοί οι δήθεν που μας φορτώνονται.

Δηλαδή δεν κατάλαβα ρε παιδιά: εσείς είστε πιο μάγκες, να μην τρώτε το μποτιλιάρισμα που τρώω εγώ;;; Αν είστε μάγκες, καθήστε κι εσείς στην κίνηση να φάτε 1 ώρα για να κατεβείτε απ' την Καλαμαριά στο κέντρο, άλλη τόση για να βρείτε παρκάρισμα στα απεριόριστα πάρκινγκ της πόλης μας...

Και μια και το λέω: ο δήμαρχος μας αποφάσισε να μετατρέψει την παραλία μας σε πάρκινγκ κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Μπράβο Βασίλη. Έχεις κάνει τη μισή νέα παραλία εργοτάξιο εδώ και 3 χρόνια, ξεφεύγοντας από προϋπολογισμούς και χρονοδιαγράμματα και τώρα το αποτελειώνεις το θέμα. Εύγε!!!

Για να επιστρέψω στη ΔΕΘ. Η έκθεση πλέον δεν αποτελεί πόλο έλξης για τους εκθέτες, αποτελεί πόλο έλξης όμως για το Δημόσιο. Το οποίο για μια ακόμη φορά στήνει άπειρα περίπτερα, τα οποία θα κοστίσουν στον Έλληνα φορολογούμενο 5,5 εκ. €. Λες και μας περισσεύουν...

Δεν πρόκειται τώρα να μπω στη διαδικασία να μιλήσω για το παρελθόν της ΔΕΘ, ούτε για το μέλλον της. Θα πω απλά ότι δεν πρόκειται ούτε από έξω να περάσω. Όχι γιατί την απαξιώνω, αλλά γιατί δεν έχει τίποτα να μου δώσει.

Πιτσιρικάς όταν ήμουνα πήγαινα κάθε χρόνο. Ήταν ευκαιρία να κάνουμε μια τελευταία συνάντηση με την παρέα του καλοκαιριού, να "χτυπήσουμε" κανά γκομενάκι, να πάμε στο λούνα παρκ, να κάνουμε λίγο χαβαλέ. Να δούμε κανένα σούπερ αυτοκίνητο στα περίπτερα ΗΠΑ και Γερμανίας κι άλλα τέτοια. Αυτά όλα έχουν χαθεί... Οπότε τι να πάω να κάνω;;;

Ευχαριστώ, αλλά ΔΕΘα πάρω...