2007-10-30

Οι περιπέτειες του broadband εν Ελλάδι (4)

Τέταρτο και για την ώρα τελευταίο επεισόδιο της πολυαγαπημένης μας σειράς "Οι περιπέτειες του broadband εν Ελλάδι".

Εδώ το Episode I, Episode II και Episode III.

Όπως έλεγα στο τελευταίο ποστ, έχανα διαρκώς τη σύνδεση. Πήρα την εξυπηρέτηση πελατών της Forthnet (ξέρω τρελό ανέκδοτο, εγώ έπιασα γραμμή στις 00:45 και είχα αναμονή 30 λεπτών) να δω τι θα μου πουν. Ο υπάλληλος που έπεσα ήταν ευγενέστατος και εξυπηρετικότατος. Πριν με ρωτήσει καν το νούμερό μου, με ρώτησε πως έχω συνδέσει το router μου. "Με USB" του λέω. "Βάλτε Ethernet" μου λέει.

Είδαμε μετά τη γραμμή, του διάβασα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της που μου έβγαιναν στο router και καταλήξαμε ότι η γραμμή είναι μάλλον ΟΚ.

Line Mode ADSL2+ Line State Show Time
Line Power State L0 Line Up Time 00:00:03:26
Line Coding Trellis On Line Up Count 1

Statistics Downstream Upstream
Line Rate 23946 Kbps 508 Kbps
Attainable Line Rate 24012 Kbps 1344 Kbps
Noise Margin 6.4 dB 32.9 dB
Line Attenuation 8.5 dB 2.5 dB
Output Power 9.3 dBm 0.0 dBm

Ωραία λοιπόν, τη Δευτέρα αγόρασα μια κάρτα Ethernet, την εγκατέστησα και ... αυτό ήταν!

Ούτε διακοπές ούτε τίποτα!

Για την ώρα είμαστε λοιπόν μια χαρά. Το τηλέφωνο είναι πλήρως αποκαταστημένο από την Τετάρτη, το θέμα με το ίντερνετ λύθηκε και είμαστε έτοιμοι για τρελό σερφάρισμα!

2007-10-25

Οι περιπέτειες του broadband εν Ελλάδι (3)

Σήμερα θα δούμε το τρίτο επεισόδιο της αγαπημένης μας σειράς "Οι περιπέτειες του broadband εν Ελλάδι". Εδώ το Episode I και το Episode II.

Παρά τη χτεσινή μου υπόθεση ότι οι εισερχόμενες κλήσεις από τηλέφωνα ΟΤΕ είχαν αποκατασταθεί από προχτές, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Χτες το απόγευμα το τηλέφωνο μου "είχε ακόμα τεχνικό πρόβλημα". Προφανώς γιατί οι πάροχοι δεν ανανεώνουν τα στοιχεία τους από την ΕΒΔΑΦ τρις την ημέρα όπως οφείλουν, αλλά όποτε τους καπνίσει. Από τις 2130 πάντως και μετά τηλέφωνα που δεν μπορούσαν να μας καλέσουν, άρχισαν να μας πιάνουν. Οπότε υποθέτω ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Πάμε τώρα στα ιντερνετικά: Πρώτες εντυπώσεις μέτριες για να μην πω κάτω του μετρίου. Η εγκατάσταση κλπ ήταν εύκολη και χωρίς προβλήματα. Ακόμα και ένας άσχετος θα μπορούσε να την κάνει ανετότατα, πόσο μάλλον εγώ που κάνω αυτή τη δουλειά (ε, ας παινευτούμε λίγο). Η ταχύτητες ψιλοαπαράδεκτες. Πιάνω κάπου 800-1000 Kb/s. Ένα μικρό κλάσμα των έως 24 Mb/s που υποτίθεται ότι παρέχει η Forthnet.

Αυτό που είναι το μεγάλο πρόβλημα πάντως είναι ότι η σύνδεση χάνεται διαρκώς. Εκεί που σερφάρεις, που κατεβάζεις ένα αρχείο, σταματάει. Η σύνδεση φαίνεται ακόμα ενεργή, αλλά δεν έρχεται ούτε bit. Οι ρυθμίσεις μου είναι ΟΚ, τις έλεγξα ξανά και ξανά. Δεν ξέρω αν φταίει το router μου (Siemens CL-110), αν φταίει ότι το συνέδεσα με USB ή αν φταίει η γραμμή. Εικάζω το τελευταίο...

Αύριο το πρωί φεύγω για τριήμερο, οπότε δεν έχω χρόνο να το ψάξω και πολύ. Θα το δω από Δευτέρα.


2007-10-24

Οι περιπέτειες του broadband εν Ελλάδι (2)

Συνεχίζουμε σήμερα τη σειρά μας "Οι περιπέτειες του broadband εν Ελλάδι". Το πρώτο επεισόδιο βρίσκεται εδώ.

Χτες το πρωί ενεργοποιήθηκε το τηλέφωνο μου. Οι εξερχόμενες κλήσεις δουλεύουν μια χαρά, οι εισερχόμενες από κινητά και σταθερά Forthnet επίσης. Αυτό που δεν δουλεύει είναι οι εισερχόμενες από ΟΤΕ. Αυτό όμως το κατάλαβα μόλις στις 2100 το βράδυ όταν με έψαχνε η αδερφή μου, που κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό γιατί με έψαχνε και στο κινητό, το οποίο είχα ξεχάσει σπίτι...

Εξοπλισμό ακόμα δεν παρέλαβα. Προσπαθούσα χτες απεγνωσμένα να επικοινωνήσω με τη Forthnet, αλλά μάταια. Η γραμμή υποστήριξης είναι μονίμως κατειλημμένη. Μια και δυο κατέβηκα στο μαγαζί που ανοίξανε στη Μητροπόλεως. Η ευγενέστατη κοπέλα κοίταξε στο σύστημα και μου απαντάει "μα ο εξοπλισμός απεστάλη στις 10 Οκτωβρίου με courier"!!! Επικοινωνούμε με την ACS η οποία μας λέει ότι το πακέτο το έχουν αυτοί. Αναρωτιέμαι γιατί το κρατάν, αλλά τέλος πάντων... Πριν προλάβω να τα πάρω, ο κούριερ τρώει μια ξεγυρισμένη χ€σα από την κοπέλα της Forthnet.

Ζητάω και τους κωδικούς. "Μα τους στείλαμε σήμερα με SMS στο κινητό σας" η απάντηση της κοπέλας. Μένω μ@λάκ@ς, καθώς έχω ξεχάσει το κινητό σπίτι... Ευτυχώς μου τους δίνει γιατί όταν γύρισα δε βρήκα κανένα SMS... Βρήκα όμως μια ειδοποίηση από την ACS για το πακέτο. Η οποία αφότου τους κράξαμε τηλεφωνικά για τη μη παράδοση του πακέτου, πέρασε απ' το σπίτι να το αφήσει αλλά δεν βρήκε κανέναν.

Σήμερα θα πάρω επιτέλους τον εξοπλισμό για να συνδεθώ και ιντερνετικά. Φαίνεται πάντως ότι οι εισερχόμενες από ΟΤΕ αποκαταστάθηκαν.

Εντυπώσεις για το ίντερνετ από αύριο.

2007-10-22

Αλλαγή nickname

Αλλάζω σήμερα το nickname μου σε DonMits. Το DonEMO σαν παρατσούκλι προέρχεται από τα χρόνια του πανεπιστημίου, σε μια περίοδο που είχα πολλούς φίλους από Ισπανία. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω τι σήμαινε.

Για το λόγο ότι αντιμετώπισα ύβρεις σχετικά με το ΕΜΟ (χωρίς να ξέρω τι ακριβώς σημαίνει σήμερα, κάποια τάση στη νεολαία;;;), αλλάζω nickname και το κάνω DonMits.

Οι περιπέτειες του broadband εν Ελλάδι

17 Μαΐου 2007 έκανα αίτηση στη Forthnet για ADSL. Ως κάτοικος Καλαμαριάς τσίμπησα από τη διαφήμιση που έκανε η εταιρεία με σύνθημα "Μένεις Καλαμαριά; Τόσο το καλύτερο!" Κατά την υποβολή της αίτησης μου είπαν ότι σε 40 εργάσιμες ημέρες η γραμμή μου θα ενεργοποιηθεί και θα απαλλαγώ επιτέλους από τον ΟΤΕ.

Ωραία, σκέφτηκα. 40 εργάσιμες, κάντο 2 μήνες ημερολογιακούς. Τουτέστιν κατά τα μέσα Ιουλίου.

Έφτασαν τα μέσα Ιουλίου και τίποτα. Εγώ πήγα για μπάνια, γύρισα, ήρθε ο Σεπτέμβριος, τίποτα. Αρχές Οκτωβρίου πήγα στη Forthnet (που έχει ανοίξει πλέον και μαγαζιά) να ρωτήσω τι μέλλει γενέσθαι. Μου είπαν ότι δεσμεύτηκε θύρα και στις 22 Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθεί η γραμμή μου. (5 μήνες και 5 μέρες μετά την αίτηση μου...) Περιττό να πούμε ότι αιτήσεις για Conn-X διεκπεραιώνονται σε 2-3 εργάσιμες. Μιλάμε μετά για ελεύθερη αγορά στις τηλεπικοινωνίες. Καλά έκανε η ΕΕΤΤ και έριξε 30 εκ. € πρόστιμο στον ΟΤΕ για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σήμερα είναι 22 Οκτωβρίου και η Forthnet με έχει ειδοποιήσει ότι θα γίνει η μετάπτωση. Έχω την αίσθηση ότι θα μείνω για 1-2 μέρες χωρίς τηλέφωνο και ότι θα παρακαλάω να μου στείλουν τον εξοπλισμό για το ADSL... Για να δούμε.2007-10-15

Blog Action Day

Blog Action Day σήμερα για το περιβάλλον.

Ε και;

Θα πω εγώ τώρα για να προβοκάρω και να προκαλέσω θύελλα διαμαρτυριών!

Γιατί το θέμα δεν είναι να κάνουμε μια ακόμα παγκόσμια ημέρα, μια διαμαρτυρία για όσα γίνονται εις βάρος του περιβάλλοντος.

Το θέμα είναι να αλλάξουμε εμείς τον τρόπο ζωής μας και έμπρακτα να κάνουμε κάτι για το περιβάλλον.

ΕΜΠΡΑΚΤΑ!!!

Όχι με λόγια και φανφάρες.

Μπορείς νεοέλληνα να αφήσεις το αυτοκίνητο παρκαρισμένο και να πας στη δουλειά, στο μπαρ, στη βόλτα με το λεωφορείο ή το ποδήλατο ή τα πόδια;

Μπορείς νεοέλληνα να ρυπαίνεις λιγότερο, να δημιουργείς λιγότερα σκουπίδια, να ανακυκλώνεις;

Μπορείς νεοέλληνα να περάσεις οικολογική συνείδηση στα παιδιά σου, ώστε να μάθουν να σέβονται το περιβάλλον περισσότερο από τις μέχρι τούδε γενιές;

Αν μπορείς, τότε προσπάθησε σε ένα διαρκές καθημερινό Blog Action Day να το μεταφέρεις και στους λοιπούς νεοελληναράδες.

Αν δεν μπορείς, ούτε το Blog Action Day σε βοηθάει ούτε τίποτα.

Πάντως, σκάσε και άκου τις διάφορες φανφαρολογίες που θα ειπωθούν σήμερα.

Ίσως αποκομίσεις κάτι...