2007-07-31

"Τα μπάνια του λαού" - Έκδοση 2007

Επιστροφή από τις διακοπές λοιπόν χτες και όπως είπα κατάφερα να αντιμετωπίσω με στωικότητα τις ελληνιές των νεοελληναράδων.

Αν υπάρχει κανείς που διαβάζει το blog (που μάλλον δεεεν ...) θα θυμάται ότι πέρσι τέτοια εποχή είχα γράψει για τα μπάνια του λαού.

Αν δεν βαριέστε δείτε το πρώτο και το δεύτερο μέρος. Καθώς και το γενικό άρθρο για τον Αύγουστο στη χώρα μας.

Πολύς πρόλογος όμως. Πάμε να δούμε τα φετινά δεδομένα.

Φέτος λοιπόν προστίθεται νέα κατηγορία Ελλήνων. Ο Έλληνας που κατεβαίνει στην παραλία με το όχημα! Και όταν λέω παραλία, εννοώ εκεί που σκάει το κύμα.

Υπάρχει η γραφική περίπτωση του πωλητή παγωτών, ντόνατ και αναψυκτικών, ο οποίος αντί να κουβαλάει την πραμάτεια του στον ώμο και να λιώνει στο λιοπύρι, την φόρτωσε σε μια γουρούνα για να κινηθεί στην παραλία με την άνεση του.

Σε αυτή την περίπτωση λες "ωραίος ο παίκτης", δεν ιδρώνει ο ίδιος, δεν ενοχλεί κανέναν.

Υπάρχει η δεύτερη περίπτωση του κάφρου εικοσάρη που με μια ίδια γουρούνα τρέχει σαν τρελός στην παραλία, κάνει σλάλομ μεταξύ των ομπρελών και του κόσμου, φωνάζει "στην άκρη-στην άκρη", σηκώνει άπειρη άμμο και σκόνη και όταν κολλήσει αντί να κατέβει να σπρώξει λίγο με το χεράκι (τι λέω τώρα), σπινιάρει με την ελπίδα να ξεκολλήσει, αλλά αντ' αυτού σηκώνει ακόμα περισσότερη άμμο. Και βγάζει και γλώσσα και από πάνω όταν του κάνουν οι δύσμοιροι λουόμενοι παρατήρηση!

Πάμε τέλος στην τρίτη περίπτωση, του νεόπλουτου και του δήθεν νεοελληνάρα που κατεβαίνει και παρκάρει το τζιπ του στην αμμουδιά!!! Και όχι μόνο αυτό. Πηγαίνει με την όπισθεν έως 1-2 μέτρα από τη θάλασσα, ανοίγει το πορτ-μπαγκάζ, βγάζει ομπρέλλα, ψάθα, πετσέτα, μπρατσάκια, και πάει μετά και "παρκάρει" παραδίπλα με ύφος μεγιστάνα το ΚΙΑ Sorrento, το οποίο αγόρασε πιθανότατα με δόσεις... Αλλά πως αλλιώς θα δείξουμε ότι έχουμε τζιπ τεραστίων διαστάσεων; Πως θα κομπάσουμε στη γειτονιά για το νέο απόκτημα; Και που να κουβαλάς την ομπρέλα 5 μέτρα τώρα;

Και μη χειρότερα Παναγία μου...

2007-07-20

Το καφενείο πάει για μπάνιο

Καλοκαιράκι, ζέστη, καύσωνας...

Ήρθε η ώρα για τα απαραίτητα μπάνια του λαού - και του καφενείου.

Το καφενείο πάει 10 μέρες για μπάνιο στη Χαλκιδική.

Μια λίστα του τι έχω πρόθεση να κάνω:

- θα παίξω ατελείωτα με την κοράκλα μου
- θα μουλιάσω στη θάλασσα
- θα καώ στον ήλιο
- θα καώ ψήνοντας στη φουφού
- θα λιώσω στον ύπνο
- θα κλοτσήσω κανά τόπι
- θα διαβάσω κανά βιβλίο
- θα διαβάσω αθλητικές φυλλάδες (για να γελάσουμε και λιγάκι)

... κοινώς θα γεμίσω τις μπαταρίες μου

Μια λίστα του τι έχω πρόθεση να μην κάνω:

- δεν θα μπω ούτε δευτερόλεπτο στο ίντερνετ
- δεν θα εκνευριστώ με τους Ελληνάρες των ελληνικών θαλασσών
- δεν θα απαντώ σε κλήσεις από τη δουλειά (θα υπάρξουν μπόλικες, είμαι σίγουρος)
- δεν θα σκέφτομαι τίποτα που να έχει σχέση με τη δουλειά
- δεν θα αφήσω κανέναν να μου χαλάσει τη διάθεση

Είμαι σίγουρος, ότι το επερχόμενο δεκαήμερο θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για νέα επεισόδια του "Καφενείον η Ελλάς" (το οποίο δυστυχώς έχω παραμελήσει τελευταία), και ελπίζω να βρίσκω μετά τα μπάνια και το χρόνο για να τα καταγράψω στο Blog. Άλλωστε με τόσους Ελληνάρες στα μπάνια, όλο και κάτι θα δούμε πάλι!

Καλά μου μπάνια λοιπόν και τα ξαναλέμε από 30 Ιουλίου!