2007-01-23

Μπλόκα στην εθνική οδό

Οι αγρότες της Χαλκιδικής έχουν μπλοκάρει εδώ και 3-4 μέρες την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών στο ύψος της διασταύρωσης της Ν. Τρίγλιας. Σχετικά διαβάστε εδώ στο in.gr. Διαμαρτύρονται, λέει, για τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που τους έχει ρίξει η ΔΕΗ για υψηλή κατανάλωση για τα έτη 1999-2003.

Επειδή τυγχάνει να δουλεύω στα Ν. Μουδανιά και πηγαινοέρχομαι Θεσ/νίκη - Μουδανιά κάθε μέρα, έρχομαι αντιμέτωπος με το θέμα κάθε μέρα.

Για να λέμε του στραβού το δίκιο βέβαια, οι παρακαμπτήριες οδοί είναι ανοικτές, οπότε πάμε στη δουλειά μας απλά με λίγη καθυστέρηση.

Εγώ πάω και με μια απορία: τι σκατά κράτος είναι αυτό που ζούμε, που επιτρέπει στον κάθε ένα να βγαίνει στο δρόμο με το τρακτέρ, το αυτοκίνητο, το οτιδήποτε και να κόβει την κίνηση; Και τι σκατά αστυνομία είναι αυτή που πηγαίνει στα μπλόκα και πίνει καφέ με τους μπλοκάροντες την κυκλοφορία;

Είμαστε σοβαροί;

Εγώ δεν εξετάζω και δεν με ενδιαφέρει καν ποιος έχει δίκιο στην ιστορία αυτή.

Εμένα μου τη δίνει που το κράτος και η αστυνομία επιτρέπουν τα μπλόκα. Για παρακώληση της κυκλοφορίας δεν έχει ακούσει κανένας; Δηλαδή μπορώ εγώ να βγω με το αυτοκίνητό μου και να κόψω π.χ. την Τσιμισκή και να μην με μαντρώσει κανείς μέσα; Δεν το νομίζω. Και αν η αστυνομία θέλει να είναι παρούσα-απούσα, ο εισαγγελέας που είναι και γιατί δεν επεμβαίνει;

Και εμένα σαν απλό Έλληνα πολίτη ποιος σκατά με προστατεύει από τέτοιου είδους ασυδοσίες, αν η αστυνομία βαριέται και ο εισαγγελέας κοιμάται;

Έλεος δηλαδή! Δεν υπάρχει κάτι που να λειτουργεί σε αυτή τη χώρα;

2007-01-12

Greekbloggers.com & Blogz.gr

Πολύς ντόρος έγινε για το κλείσιμο του monitor του Παναγιώτη Βρυώνη και για το σπουδαίο εργαλείο που χάσαμε να έχουμε άμεση και άνετη πρόσβαση στα καθημερινά μηνύματα που γράφουμε όλοι στα blogs μας.

Επειδή το θέμα έχει αναλυθεί και συζητηθεί αρκετά (και επειδή βαριέμαι να γράφω) δεν πρόκειται να το αναλύσω και εγώ παραπέρα. Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

Και επειδή σκοπός όλων μας είναι να μας διαβάζουν έστω και κάποιοι λίγοι καθημερινά, θεωρώ μεγάλη απώλεια το κλείσιμο του monitor ειδικά με τον τρόπο και τις συνθήκες που έγινε.

Το μεγάλο κενό που άφησε το monitor, έρχονται να κλείσουν 2 νέα site, τα οποία φαίνεται μάλιστα να χρησιμοποιούν το ίδιο software.

Μιλάμε για το Greekbloggers.com & Blogz.gr.

Η προσθήκη των ατομικών μας blogs είναι ευκολότατη - με μια απλή αποστολή email στους διαχειριστές των site και γίνεται γρήγορα και άμεσα.

Επισκεφτείτε τα site, εγγραφείτε, στηρίξτε τις νέες αυτές προσπάθειες και ας ελπίσουμε ότι δεν θα εμφανιστούν ευτράπελα όπως αυτά που οδήγησαν τον Παναγιώτη Βρυώνη να κλείσει το monitor του.

2007-01-08

Παράνομες απαλλαγές στράτευσης επωνύμων

Διαβάζω σήμερα στο in.gr σχετικά με τις παράνομες αναβολές - απαλλαγές από τη στράτευση, που εντοπίστηκαν να έχουν πάρει με πλαστά πιστοποιητικά επώνυμοι, καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές και οικονομικοί παράγοντες.

Φαντάζομαι ότι μιλάμε είτε για τρελόχαρτα, είτε για πουστρόχαρτα.

Και λέω εγώ σα μαλάκας που έκανα 16 μήνες θητείας, 5 εκ των οποίων στο Κ. Νευροκόπι Δράμας σε -20 C:

Μπορώ να ξέρω ποιοι είναι όλοι αυτοί που πήραν τρελόχαρτο ή πουστρόχαρτο;

Μπορώ να μάθω αν ένας από αυτούς τους ψυχασθενείς είναι π.χ. παρουσιαστής ειδήσεων που μου πουλάει πνεύμα και φτηνή μαγκιά στις 8; Ή αν κάποιος με πουστρόχαρτο είναι κανένας τραγουδιστής ή ηθοποιός που το παίζει κατά τα άλλα πολύ άντρας και τον βλέπουν τα κοριτσάκια και τρελένονται;

Και κυρίως μπορεί να μου πει κανείς πόσο μαλάκες είμαστε εμείς οι υπόλοιποι που υπηρετήσαμε κανονικά τη θητεία μας;

2007-01-05

Σε τι κόσμο ζούμε Θεέ μου;

Αυτή την ερώτηση κάνω στον εαυτό μου διαβάζοντας την είδηση σχετικά με τον 47χρονο που φέρεται να αποπλανούσε και να ασελγούσε εις βάρος 3 ανήλικων αγοριών στην Έδεσσα από τον Ιανουάριο του 2006.

Το μέγιστο αίσχος στην όλη ιστορία είναι ότι οι πατεράδες των τριων αγοριών φέρεται να γνώριζαν τι γίνεται και παίρναν και λεφτά!

Ήταν δηλαδή νταβατζήδες των ίδιων τους των παιδιών!

Τελικά πόσο ανώμαλος πρέπει να είσαι σήμερα σε αυτόν τον κόσμο για να τον καταλάβεις;

Και πόσο μεγάλη είναι η κατρακύλα μας τα τελευταία χρόνια με τις ανοχές μας σε τέτοιου είδους περιστατικά να αυξάνονται;

Και μη χειρότερα...

2007-01-03

Επαναλειτουργούν τα λιμάνια

Κανονικά θα λειτουργήσουν πλέον από αύριο το πρωί τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης στον τομέα της φορτοεκφόρτωσης.Να θυμίσουμε εδώ ότι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είχαν προχωρήσει σε αποχή από την υπερωριακή εργασία και η οποία κράτησε δύο μήνες, έχοντας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τόσο στα δύο λιμάνια όσο και στον εμπορικό κόσμο της χώρας.

Εγώ δεν θα μπω στη διαδικασία να εξετάσω γιατί προχώρησαν σε αποχή οι εργαζόμενοι και αν τα σχέδια της κυβέρνησης για παραχώρηση χώρων σε ξένους είναι σωστά ή όχι.

Εμένα με απασχολεί το ερώτημα: Τι κράτος είναι αυτό που μένει δέσμιο μερικών εκατοντάδων εργαζομένων, και τι κράτος είναι αυτό που δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά τα 2 μεγάλα λιμάνια του χωρίς υπερωριακή εργασία; Που αλλού στον κόσμο γίνεται αυτό;

Δηλαδή έλεος!!!

Τα σπάνε οι εργαζόμενοι με το κράτος (ξαναλέω δεν με νοιάζει ποιος έχει δίκιο ή όχι) και ο εμπορικός κόσμος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Οι εισαγωγές δεν γίνονται στην ώρα τους, οι εξαγωγές δεν γίνονται στην ώρα τους, ευπαθή προϊόντα σαπίζουν, οι ξένες εταιρείες αρχίζουν και φεύγουν, οι δικές μας δυσλειτουργούν ελλείψη πρώτων υλών και ο κοσμάκης αγανακτεί.

Και κατά τα άλλα το κράτος σφυρίζει αδιάφορα, το ίδιο και οι εργαζόμενοι, σαν να μην έγινε απολύτως τίποτα.

Δηλαδή όταν εγώ λέω ότι είμαστε χειρότερα και από καφενείο, έχω άδικο;;;