2006-10-30

Super ΑΙΣΧΟΣ


Έχουμε δεν έχουμε διάθεση, πάλι θα ασχοληθούμε με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ή με το καφενείο που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γιατί αυτό που διαδραματίζεται στα ελληνικά γήπεδα κάθε Σαββατοκύριακο μόνο ποδόσφαιρο δεν είναι. Και δεν αναφέρομαι στο ποιοτικό επίπεδο της "μπάλλας" που βλέπουμε. Αναφέρομαι σε όλα τα τριγύρω.

ΠΑΟ - ΑΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα. Οι οπαδοί-κανίβαλλοι θεώρησαν ότι στο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους πριν τον αγώνα, έπρεπε να σκοτωθούν μεταξύ τους και να ριμάξουν το Ολυμπιακό Στάδιο, το (ακριβοπληρωμένο) στολίδι μας. Η αστυνομία έκρινε ότι απλά έπρεπε να παρακαλουθεί πως δέρνονται οι κανίβαλλοι και πως καταστρέφουν ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία.

Ο πέλεκυς έπεσε "βαρύς". Η τιμωρία που επιβλήθηκε στις 2 ΠΑΕ για τα αίσχη των στρατιών τους ήταν από 120.000 € πρόστιμο. Αστειότητες. Να θυμήσω ότι την ίδια μέρα τιμωρήθηκε ο Ιωνικός με -4 βαθμούς και 80.000 € πρόστιμο, γιατί ο πρόεδρος του Κανελλάκης έριξε μια μπουνιά στο διαιτητή του αγώνα Κέρκυρα - Ιωνικός.

Και αναρωτιέμαι: Τι είναι χειρότερο; Η μια μπουνιά του Κανελλάκη ή τα αίσχη του ΟΑΚΑ που κάναν το γύρο του κόσμου και μας ρεζίλεψαν παγκοσμίως;

Πάμε στα χτεσινά αίσχη. ΑΕΛ - ΠΑΟΚ. Βαρετό προφανώς το ματς και κατά το 20' οι κανίβαλλοι αρχίζουν να πετάν αντικείμενα οι μεν στους δε. Όλα βέβαια με τη συνοδεία εμετικών συνθημάτων και -σωστά μαντεύετε- με τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας, η οποία φυσικά απλά παρακολουθεί. Ε όταν παραέγινε το πράγμα, έριξε και μερικά δακρυγόνα να "ηρεμήσουν" τα πράγματα. Αποτέλεσμα; Η διακοπή των επεισοδίων. Βέβαια διεκόπη και ο αγώνας, αλλά ποιος ενδιαφέρεται.Και βγαίνει μετά ο κος Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και μας λέει ότι η αστυνομία έχει ευθύνη για την εφαρμογή του νόμου και δεν είναι θηριοδαμαστής! Αλήθεια; Και ποιος ο ρόλος της τότε; Γιατί ή δεν πρέπει να είναι παρούσα στις "συναντήσεις ανωνύμων εταιρειών" (όπως λένε οι συνδικαλιστές της αστυνομίας) και να αφήνει τους κανίβαλλους να σκοτώνονται ανενόχλητοι (και χωρίς ενοχλητικά δακρυγόνα) ή αν είναι παρούσα να επιβάλλει την τάξη και να μην επιτρέπει σε ανεγγέφαλους κάφρους να καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία και να απειλούν τις ζωές του κόσμου που θέλει να δει πραγματικά τους αγώνες.

Και γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος κύριε υπουργέ που προβλέπει την παρακολούθηση και βιντεοσκόπηση της εξέδρας; Και γιατί δεν γίνεται ανάλυση των βίντεο ώστε να συλληφθούν οι "γνωστοί-άγνωστοι" όπως γραφικότατα μας λέτε κάθε φορά; Μια φορά χρειάστηκε να το κάνει ο Άρης και βρήκαν την άλλη μέρα κιόλας, ποιος ήταν ο άθλιος που πέταξε μπουκάλι στον αγωνιστικό χώρο. ΕΛΕΟΣ πια με τις γραφικότητες και τις αερολογίες.

Θα μου πείτε, η αστυνομία σε πορείες αναρχικών απλά παρακολουθεί πως τα σπάνε στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στα γήπεδα δεν θα παρακολουθεί που γίνονται και τα ματς παράλληλα;;;

"Να σταματήσουν οι μετακινήσεις οπαδών στα εκτός έδρας παιχνίδια" λέει ο κος Υπουργός. Ναι, συμφωνώ. Αφού είμαστε ανίκανοι να δούμε ένα παιχνίδι χωρίς να πλακωνόμαστε, μάλλον αυτή είναι η λύση. Απέχει βέβαια από τα διεθνή στάνταρ, αλλά "εδώ είναι Βαλκάνια".

Η ουσία είναι μια. Αφενός η πολιτεία δεν θέλει να ασχοληθεί με τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα, ειδικά μετά τη σφαλιάρα που έφαγε από τη FIFA αναφορικά με τους νόμους Ορφανού. "Αφού δεν θέλετε να αναμιγνύεται η πολιτεία στα ποδοσφαιρικά, βρείτε άκρη μόνοι σας". Αφετέρου οι διοργανωτές αυτού του Super ΑΙΣΧΟΥΣ που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα υποθάλπτουν έμμεσα τη βία αλλάζοντας τον ΚΑΠ και μετατρέποντας τις ποινές αποκλεισμού των γηπέδων σε χάδια με τη μορφή χρηματικών προστίμων. Το φετινό πρωτάθλημα είναι κατά τη γνώμη μου μακράν το χειρότερο πρωτάθλημα από το 2000 και μετά τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

Η αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν περνάει μέσα από τη διαχείρηση των τηλεοπτικών και διαφημιστικών εσόδων από τη διοργανώτρια σρχή (Super League), ούτε από την ένταξή του στο Στοίχημα, αλλά από την πάταξη της βίας και την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

Είναι τυχαίο ότι κόβονται τόσα εισιτήρια σε 8 αγώνες στην Ελλάδα, όσο σε έναν στη Γερμανία; Το έχει σκεφτεί αυτό κανείς;

ΥΓ Μίλαν - Ίντερ το Σάββατο το βράδυ στο Μιλάνο. Η κοινή έδρα των μισητών αντιπάλων χωρισμένη στη μέση. Ούτε ένα έκτροπο, ούτε ένα επεισόδιο.Η φωτοφραφία είναι από το in.gr

2006-10-16

Το μήνυμα των εκλογών

Εκλογές χτες και ο νεοέλληνας πήγε να ψηφίσει τους δημάρχους του και τους νομάρχες του.

Δεν θα ασχοληθώ με τα όσα ευτράπελα διαδραματίστηκαν χτες στα εκλογικά κέντρα, με ελληνάρες να διπλοπαρκάρουν για λίγο (= μισή ώρα) ώσπου να ψηφίσουν, με άλλους ελληνάρες που δεν ήξεραν καν σε ποιο δήμο ψηφίζουν (δεν μιλάω για εκλ. τμήμα), για εφορευτικές επιτροπές που δεν υπήρχαν γιατί τα μέλη προτίμησαν να κοιμηθούν λιγααακι παραπάνω.

Προτιμώ να ασχοληθώ με τους ελληνάρες αναλυτές, δημοσιογράφους, πολιτικούς και πολιτικίσκους τους οποίους "θαυμάσαμε" για μια ακόμη φορά στην νεοελληνική τηλεόραση.

Όλο το βράδυ ψάχναν να βρουν το "περίφημο" μήνυμα των εκλογών.

"Κερδίσαμε" οι μεν, "κερδίσαμε" και οι δε.

"Χάσατε" οι μεν, "χάσατε" και οι δε.

"Κάνατε λάθος επιλογές" οι μεν, "κάνατε λάθος επιλογές" και οι δε.

Και κάθεται ο νεοέλληνας και τους κοιτάει και λέει.

"Τελικά τι έγινε ρε παιδιά;;;"

Τι έγινε;

Για μια ακόμη φορά χάνουμε την ουσία. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία τι χρώμα έχει ο χάρτης, ποιος βγήκε ή δεν βγήκε δήμαρχος, τι ποσοστά πήραν οι και καλά "ανεξάρτητοι" υποψήφιοι με κομματική στήριξη.

Εγώ κρατάω 2 πράγματα:

1. Στα πλαίσια της κομματικής σκοπιμότητας η τοπική αυτοδιοίκηση στραγγαλίστηκε και πάλι. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για "ανεξάρτητη" τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης και το Αλεκάκι να χαίρονται για τις νίκες των "δικών τους". Και στο κάτω-κάτω για ποια τοπική αυτοδιοίκηση μιλάμε, όταν αυτή δεν έχει άμεσους δικούς της πόρους και περιμένει την εκάστοτε κεντρική κυβέρνηση να της δώσει τα ψίχουλα που της αναλογούν;

2. Το υψηλό ποσοστό αποχής. Ο νεοέλληνας έχει μπουχτίσει από τους ανεπάγγελτους-άχρηστους πολιτικίσκους που του πασάρουν τα κόμματα και δεν πήγε να ψηφίσει. Στο δήμο Αθηναίων, στην πρωτεύουσα του κράτους η συμμετοχή ήταν 57%. Ο νεοέλληνας απαξίωσε τους υποψηφίους και πήγε για καφέ, γιατί ο ίδιος νοιώθει την απαξίωση από εκείνους στο πετσί του καθημερινά. Σε μέρη που κατέβηκαν πραγματικά ανεξάρτητοι υποψήφιοι, πήραν καλά ποσοστά (π.χ. Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη) και η συμμετοχή ήταν σαφώς μεγαλύτερη. Και είναι φυσιολογικό αυτό γιατί ο κόσμος θέλει υποψηφίους που είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτόν. Που τρέχουν καθημερινά για τη δουλειά τους, που μοχθούν που ενδιαφέρονται για το τόπο τους.

Το μήνυμα λοιπόν που στείλαμε όλοι είτε ψηφίσαμε είτε όχι είναι:

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

Έχουμε βαρεθεί να σας βλέπουμε να ασχολείστε με μπούρδες και να θυμάστε την "ανεξάρτητη" τοπική αυτοδιοίκηση μόνο στις εκλογές, δηλαδή κάθε 4 χρόνια.

Έχουμε βαρεθεί να σας βλέπουμε να κάνετε βόλτες στα κανάλια "πετώντας μπούρδες" αντί να ασχολείστε με τα προβλήματά μας.

Έχουμε βαρεθεί να τσακώνεστε στις πλάτες μας.

Έχουμε βαρεθεί να σας βλέπουμε πριν τις εκλογές να μας κυνηγάτε για το σταυρό και την επομένη των εκλογών να μας γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια.

Κοντολογίς:

ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ!!!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ και ΔΟΥΛΕΨΤΕ!!!


2006-10-04

Ε όχι και 1400 € !!!

Απεργούν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, απεργούν για συμπαράσταση και οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας.

Ας δούμε τι ζητάνε και ας αναρρωτηθούμε σε ποια χώρα ζούνε και σε ποια χώρα ζούμε οι υπόλοιποι.

Λοιπόν 1400 € το μήνα για τους πρωτοδιοριζόμενους ζητάνε οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι της πρωτοβάθμιας, και μείωση του ωραρίου τους.

Ας τα δούμε ένα - ένα από την ανάποδη όμως.

Μείωση του ωραρίου: Ένας δάσκαλος στην πρωτοβάθμια έχει 30 διδακτικές την εβδομάδα (και αυτό υπό αίρεση, αλλά ας το δεχτούμε). 30 * 3/4 = 22,5 πραγματικές ώρες τη στιγμή που ο δημόσιος τομέας δουλεύει 37,5 και ο ιδιωτικός τύποις 40, πράξει δε 80. Αντίστοιχα είναι τα ωράρια στα νηπιαγωγεία. Μην ξεχνάμε ότι τα σχολεία στις 1 άντε 1:30 το μεσημέρι έχουν σχολάσει! Τις μπαρούφες για προετοιμασία του μαθήματος τις ακούω βερεσέ. Για αριθμητική του δημοτικού τι προετοιμασία να χρειαστείς; Ή μήπως χρειάζεται προετοιμασία για να πεις πόσο κάνει 5 επί 6;

Επιπροσθέτως να μην ξεχνάμε ότι ο κλάδος από αρχές Ιουνίου έως αρχές Σεπτεμβρίου κάθεται και απολαμβάνει τα μπάνια του λαού. Κάθεται και 15 μέρες τα Χριστούγεννα και άλλες 15 το Πάσχα. Άρα 4 μήνες χωρίς δουλειά, αλλά με το μισθό να "πέφτει". Δουλεύει 8 και πληρώνεται 14 μήνες.

Άρα για ποιά παραπάνω μείωση ωραρίου να μιλήσουμε;;; Τι ώρα θέλει να γυρίζει ο δάσκαλος σπίτι του δηλαδή; Στις 12;;; Αυτό δεν είναι πρόκληση για έναν εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα που φεύγει το πρωί και δεν ξέρει τι ώρα θα γυρίσει σπίτι του; Μην τρελαθούμε τελείως!

Πάμε παρακάτω λοιπόν στα 1400 €.

1400 € ο πρωτοδιοριζόμενος μας λένε. Και αναρρωτιέμαι εγώ: Ποιος πρωτοπροσληφθείς στον ιδιωτικό τομέα παίρνει 1400 €; Κανένας. Οι περισσότερες εταιρείες θέλουν να πληρώνουν 600-650 € ακόμα και σε πτυχιούχους ΑΕΙ. Να μην μιλήσουμε δε για καταστάσεις αίσχους που δεν σε πληρώνουν καν για 2 μήνες για να σε δοκιμάσουν στη δουλειά και σε πληρώνουν από εκεί και μετά, αν δεν σε σουτάρουν για να φέρουν άλλον για 2-3 μήνες τσάμπα κοκ. Ακόμα και οι γιατροί του ΕΣΥ (με ειδικότητα) παίρνουν κάτω από 1200 € που έχουν και εντελώς διαφορετικά ωράρια και ευθύνες.

Τι 1400 € βγαίνουν και ζητάνε οι δάσκαλοι; Που στο κάτω κάτω κάθονται και 4 μήνες το χρόνο; Έχουν συνειδητοποιήσει τι λένε, ή κάνουν τα φερέφωνα κάποιων πολιτικίσκων και δεν το έχουν πάρει είδηση;;;

Έχουν καταλάβει ότι αυτά που ζητάνε συνιστούν πρόκληση για το μέσο Έλληνα πολίτη; Εμείς οι υπόλοιποι δηλαδή δεν χρειαζόμαστε 1400 € το μήνα; Σε ποια χώρα ζούνε και σε ποια εμείς; Έχουν καταλάβει σε τι χάλι έχουν φέρει την παιδεία μας με τις διαρκείς απεργίες τους; Ή νομίζει πραγματικά κανείς ότι κόπτονται για την παιδεία και την εκπαίδευση των παιδιών μας;;; Μετά σου λένε κιόλας γιατί στέλνουν οι γονείς τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία... Αφού έχετε καταντήσει την παιδεία καφενείο, πως να μην τα στέλνουνε;

Και μη βγει κανείς να μου πει για το υπουργείο παιδείας. Το χάλι της παιδείας μας ξεκινάει από το χάλι των εκπαιδευτικών μας και την αρρωστημένη νοοτροπία τους.


ΥΓ Προτείνω αντί να στέλνουμε τα ΜΑΤ να δέρνουν τους δασκάλους, να στέλνουμε υπαλλήλους που παίρνουν 600 € να τους δέρνουν. Σίγουρα θα είναι αποδοτικότεροι.