2006-09-26

Εκλογές είναι θα περάσουν...


Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές 2006

Εκλογές πάλι φέτος, έστω και για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος θυμήθηκε για ποιό λόγο έχει εκλεγεί και από ποιους και βγήκε στη γύρα να μαζέψει ψήφους και σταυρούς. Και αυτοί που επιδιώκουν να εκλεγούν επιζητούν την ψήφο μας και μας ζαλίζουν.

Και βγαίνουν στα κανάλια, στα περίφημα πλέον παράθυρα και μας μιλάνε, μας υπόσχονται, μας ζαλίζουν, μας γεμίζουν ψεύτικα ψευτοόνειρα και μας παραμυθιάζουν. Αν δεν φώναζαν τόσο, το πρόγραμμα θα ήταν το ιδανικό νανούρισμα, αλλά δυστυχώς σε όλα τα άλλα προστίθενται και οι καυγάδες και οι αγριοφωνάρες των υποψηφίων.

Οι επίδοξοι άρχοντες "κράζουν" τους νυν, ότι δεν κάναν τίποτε, ότι δεν έχουν να επιδείξουν έργο, ότι αυτοί θα τα κάνουν καλύτερα γιατί είναι ικανότεροι, ενώ οι "άλλοι" ανίκανοι και επιζήμιοι. Μας υπόσχονται διάφορα, και το χειρότερο, μας υπόσχονται ότι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους!!!

Οι νυν άρχοντες θυμούνται μετά από σχεδόν 4 χρόνια τις προηγούμενες εξαγγελίες-υποσχέσεις και τρέχουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να κάνουν ότι δεν κάναν όλο αυτό το διάστημα. Ανοίγουν τρύπες, αναδιαμορφώνουν πάρκα και κοινόχρηστους χώρους για να επιδείξουν έργο. Έργο το οποίο θα έπρεπε και θα μπορούσε να είχε γίνει στην παρελθούσα τετραετία, αλλά ποιος αφήνει την καρέκλα και το ραχάτι να τρέξει για τα έργα; Όταν όμως πλησιάζουν οι εκλογές και ο μαύρος πέλεκυς των ψηφοφόρων ετοιμάζεται να πέσει, τότε ξαφνικά αρχίζει το "έργο". Εντός εισαγωγικών γιατί διέπεται συνήθως από τέτοια προχειρότητα (να προλάβουμε να το κάνουμε βρε αδερφέ) που μόνο έργο δεν είναι.

Παραδείγματα υπάρχουν πλείστα.

Να ξεκινήσω από την Καλαμαριά όπου μένω. Όπου ένα σωρό πεζοδρόμια "αναπλάσσονται" με αποτέλεσμα να μην μπορείς να περπατήσεις ούτε καν στον πεζόδρομο από τις τρύπες, και "αναπλάσσονται" με τόση προχειρότητα που θα ευχόσουν να μην είχε γίνει η ανάπλαση. Άλλοι δρόμοι ασφαλτοστρώνονται εκ νέου (πχ Βρυούλων) και είναι κλειστοί για μήνες, με αποτέλεσμα να προκαλούνται κυκλοφοριακά εμφράγματα και νευρικές κρίσεις στους κατοίκους.

Να συνεχίσω με τη Θεσσαλονίκη, όπου και εκεί γίνονται αναπλάσεις πεζοδρομίων με αποτέλεσμα να μποτιλιάρει η Όλγας και η Γεωργίου και να κάνεις 10 ώρες να φτάσεις στον προορισμό σου. Και να μην ξεχνάμε και την φοβερή ανάπλαση της παραλίας, που εξαγγέλθηκε πριν τις εκλογές του 2002, άρχισε να υλοποιείται μόλις το καλοκαίρι και θα διαρκέσει έως 18 μήνες!!!

Ας μην αφήσω και την Χαλκιδική όπου δουλεύω παραπονεμένη. Εκεί ο νομάρχης θυμήθηκε μόλις τον Μάϊο να αρχίσει τα έργα διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού, τα οποία μποτιλιάραν έως τα τέλη Ιουνίου το δρόμο και για 50 χλμ χρειαζόσουν τα Σάββατα πάνω από 1,5 ώρα.

Αλλά πως θα δείξουμε το "έργο" αν δεν το νιώσει ο πολίτης στο πετσί του; Αν δεν ταλαιπωρηθεί και δεν πονέσει για το έργο; Τα αγαθά κόποις κτώνται.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι τις εκλογές. Μετά όλοι οι υποψήφιοι και πλεόν άρχοντες ξεχνάνε τους πάντες και τα πάντα***, όλες τις υποσχέσεις και ασχολούνται με αυτό που πραγματικά τους νοιάζει: Τη μάσα.

Και ο δύσμοιρος πολίτης διαπιστώνει για μια ακόμη φορά ότι τον "πιάσαν κότσο" και μουντζώνεται για τα επόμενα 4 χρόνια, οπότε έχει την ευκαιρία να ξαναπέσει στα ίδια λάθη.

"Και τι να κάνουμε" θα μου πει κανείς. Να προσέχουμε τι ψηφίζουμε, να μην φηφίζουμε καραγκιόζηδες και πολιτικίσκους-έρμαια των κομματικών μηχανισμών. Υπάρχουν ένα σωρό ανεξάρτητοι υποψήφιοι οι οποίοι αξίζουν της προσοχής μας και σίγουρα πονάνε τον τόπο τους περισσότερο από τους άλλους.

Κουράγιο λοιπόν, λίγο έμεινε. Εκλογές είναι, θα περάσουν. Και μετά θα ησυχάσουμε για λίγο, μέχρι τις επόμενες.


*** Σε αυτό κυριολεκτώ. Έχω ακούσει για νομαρχιακό σύμβουλο, ο οποίος την επομένη της εκλογής του, άλλαξε κινητό για να μην τον βρίσκει ΚΑΝΕΙΣ, ώστε να μην τον ζαλίζει και κανείς.

2006-09-19

Αν έχεις τέτοιους κουμπάρους ...


τι να τους κάνεις τους εχθρούς...;;;

Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες μας λένε οι μεν, υπάρχουν μας λένε οι δε.

Τα συγκαλύπτετε όλα λέει ο ένας, η αποκάλυψη δεν είναι συγκάλυψη απαντά ο άλλος.

Για να δούμε λίγο την ουσία. Η ουσία είναι λοιπόν ότι υπάρχει διαφθορά παντού, όποιες και να είναι προθέσεις των κομμάτων για πάταξη του φαινομένου αυτού. Ουσία είναι ότι όσοι βρίσκονται σε αντίστοιχες θέσεις μπαίνουν και στους πειρασμούς για "μαρμίτα". Όχι απαραίτητα επειδή είναι οι ίδιοι κακοί και την ψάχνουν τη δουλειά, αλλά επειδή είναι τέτοιος ο τρόπος λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα. Και καλός να είσαι, σου έρχονται όλοι για να σε "γρασάρουν", γιατί όπως έλεγε και ο Σημίτης "Ελλάδα είμαστε". Δεν θέλει και πολύ για να υποκύψεις, ειδικά όταν μιλάμε για τέτοια νούμερα (άκου εκεί 2,5 εκ €). Αν υπάρχει και η "προδιάθεση" για γρασάρισμα, τότε είναι που δεν το συζητάμε καν.

"Και τι φταίω εγώ αν ο κουμπάρος μου (κολλητός μου, αδερφός μου, κουνιάδος μου, γείτονας μου ότι να 'ναι εν τέλει) τα πιάνει;" θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς και σωστά.

Δεν φταις.

Φταις στην περίπτωση που τον έχεις βάλει ΕΣΥ σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί να "μασήσει" χωρίς να έχεις ελέγξει το ποιόν του κουμπάρου σου. Και ακόμα περισσότερο φταις, αν ξέρεις (ή έμαθες) ότι ο κουμπάρος σου τα πιάνει και τον βάζεις σε καίρια θέση. Και φυσικά φταις αν δεν του πάρεις το κεφάλι, όταν βγουν στη φόρα τα άπλυτα του κουμπάρου.

Για να τα δούμε λοιπόν ένα-ένα.

Ποιος έβαλε τους κουμπάρους σε αυτές τις θέσεις; Οι κουμπάροι τους οι πολιτικοί.

Πάμε παρακάτω:

Έλεγχος για το ποιόν των κουμπάρων έγινε;
Και τι αποτέλεσμα είχε αν έγινε;

Σε αυτά τα καίρια ερωτήματα δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ απαντήσεις. Άρα δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο κουμπάρος πολιτικός ήξερε ότι ο κουμπάρος είναι "κουμάσι" και τα πιάνει.

Πάμε στο επόμενο ζήτημα:

Οι κουμπάροι που οδηγήθηκαν στον Κορυδαλλό ξεσκεπάστηκαν από τους κουμπάρους πολιτικούς που τους είχαν βάλει σε αυτές τις θέσεις. Δηλαδή όταν ο κουμπάρος πολιτικός έμαθε για την μάσα του κουμπάρου, είπε ότι "σόρρυ κουμπάρε, αλλά θα σε δώσω και δεν θα σε καλύψω, γιατί μαύρο φίδι που θα με φάει". Ωραία λοιπόν, με το τελευταίο σκέλος είμαστε εντάξει δηλαδή.

Συμπέρασμα; Κανένα...

Η υπόθεση είναι σίγουρα βρώμικη, αλλά δεν θα μάθουμε ποτέ ακριβώς τι έγινε.

Για αυτόν το λόγο όμως εγώ είμαι της άποψης, ότι θα έπρεπε να πέσουν και τα κεφάλια των κουμπάρων πολιτικών, άσχετα αν είχαν ενεργή ανάμειξη ή όχι, αν ήξεραν κάτι ή όχι. Στο κάτω-κάτω πρέπει να περνάει και το μήνυμα της "μηδενικής ανοχής στη διαφθορά" με πράξεις και όχι μόνο με λόγια ή με ημίμετρα, όπως συνιστά κατά τη γνώμη μου το κρέμασμα των κουμπάρων. Και να αρχίσει να περνάει σιγά-σιγά και στον απλό πολίτη η νοοτροπία, "ότι δεν συγκαλείπτεται τίποτα, δεν προστατεύεται κανείς, όποιος και να 'ναι". Μόνο έτσι θα προστατευτούμε από αντίστοιχα κρούσματα στο μέλλον.

2006-09-13

Καφενείον το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Ολυμπιακός - Βαλένθια 2 - 4

Ο πρωταθλητής Ελλάδος έχασε με τα χέρια μισοκατεβασμένα. Κάθε που πήγαινε να σηκώσει λίγο το κεφάλι, έπεφτε η ισπανική σφαλιάρα. 1-0 εσείς, σε 10 λεπτάκια 1-2 εμείς. 2-2 εσείς, 2-4 σε 5 λεπτάκια για την πλάκα εμείς και γεια σας!!! Ο "9 στα 10" πρωταθλητής δεν μπορούσε να σταθεί απέναντι στη Βαλένθια. Οι μεταγγραφές του Σόλιντ που έγιναν για να στέκεται καλύτερα ο γαύρος στην Ευρώπη με δεδομένη την αμυντική του αδυναμία, αποδείχτηκαν φούσκα και ήταν τραγικές στο σύνολό τους.

Πέρσυ στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός έφαγε 3 από την Ροζενμποργκ, φέτος με ενισχύσεις της άμυνας έφαγε 4... Που και να μην είχε ενισχυθεί δηλαδή!

Μίλαν - ΑΕΚ 3 - 0

Εδώ ήταν κάπως καλύτερα τα πράματα... Μόνο 3αρα και όχι 4αρα. Άσχετα αν η Μίλαν έπαιξε χωρίς να ανεβάσει πολλές στροφές (που να παιδεύεσαι τώρα). Πάντως η ΑΕΚ στάθηκε με αξιοπρέπεια και δεν ήταν ανύπαρκτη στο γήπεδο. Αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μένει και το 3-0 όπως και να το κάνουμε δεν είναι και το καλύτερο σκορ.

Σύνολο της ελληνικής παρουσίας στο Champions League αυτή την εβδομάδα: 0 βαθμοί, 2-7 τέρματα...

Ούτε τάβλι να παίζαμε.

Τα ματς του UEFA δεν τολμώ να τα περιμένω... Εκεί φοβάμαι ότι τα πράματα θα είναι πολύ πιο άσχημα, με εξαίρεση τον ΠΑΟ (που θα πρέπει να καθαρίσει τους ξυλοκόπους της Μέταλουρκγ) και ίσως την Ξάνθη. Εγγύηση για "λαμπρή" παρουσία αποτελεί ο Ατρόμητος των 500 φιλάθλων, που να μην ξεχνάμε "κέρδισε" στα χαρτιά την συμμετοχή του στο UEFA, επειδή οι "διοικούντες" του ΠΑΟΚ δεν κινήθηκαν έγκαιρα να μαζέψουν τα λεφτά που χρειάζονταν για την εγγυητική επιστολή που έπρεπε να κατατεθεί στην UEFA...

Το συμπέρασμα ποιο είναι λοιπόν; Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να σταθεί στο ευρωπαϊκό διασυλλογικό επίπεδο. Από το κακό στο χειρότερο πάμε. Και βαθμούς δεν μαζεύουμε, οπότε σε λίγα χρόνια θα συμμετέχουν λιγότερες ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Άρα αν λέμε ότι οι ομάδες μας σήμερα μαραζώνουν επειδή δεν έχουν έσοδα, πόσο μάλλον μετά, όταν θα έχουμε λιγότερες ομάδες να παίρνουν λεφτά από τις συμμετοχές τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Άρα θα έχουμε έναν Ολυμπιακό να πηγαίνει στο Champions League κάθε χρόνο για μαζεύει τις τριαρο-τεσσάρες, έναν ΠΑΟ να πηγαίνει στο UEFA για 1-2 ψιλοαξιοπρεπείς εμφανίσεις και μετά ... χάος.

Η δικαιολογία για το χάλι των ομάδων μας ποια είναι; Ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό.

Μα καλά και πως να είναι; Όταν εξ αρχής ξέρουμε ποιος θα βγει πρωταθλητής (και με τι τρόπο), όταν η "παράγκα" καλά κρατεί, όταν τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα δεν πατάσσονται, όταν τα γήπεδα όπου γίνεται το πρωτάθλημα μας είναι τα αθλιότερα της Ευρώπης (με εξαίρεση 3-4) όταν οι ομάδες έχουν τεράστια χρέη, όταν οι διοικούντες των ομάδων είναι άσχετοι από μπάλα και τους νοιάζει μόνο η δημοσιότητα και η μαρμίτα, πως να κάνουμε αξιόπιστο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα;;; Και μη μου πει κανείς ότι φταίει ο κόσμος που δεν πάει στα γήπεδα, γιατί ο κόσμος δεν πάει στα γήπεδα για όλους τους παραπάνω λόγους!

Και πως να μην γινόμαστε μετά ρόμπες στην Ευρώπη;;;

Μήπως τελικά παίζουμε τάβλι και όχι ποδόσφαιρο και δεν το πήρα είδηση;;; Καφενείο θυμίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, και ως γνωστό στα καφενεία παίζεται τάβλι και όχι μπάλα.

2006-09-06

ΕΛΕΟΣ !!!

Τελικά σαν λαός οι νεοέλληνες είμαστε ή πολύ περίφανοι ή πολύ βλάκες. Εγώ με τον καιρό τείνω να πιστέψω το δεύτερο...

Εξηγώ:

Σύμφωνα με άρθρο του in.gr το ΠΣ αρνήθηκε τη συνδρομή της ΕΕ στο σβήσιμο των πυρκαγιών σε Μάνη και Χαλκιδική, γιατί όπως εξήγησε στην με 24 ώρες καθυστέρηση απάντησή του, «προς το παρόν δεν απαιτείται καμία συνδρομή γιατί [οι φωτιές] αντιμετωπίζονται από τις δικές μας δυνάμεις».

Η Ισπανία (ξέρετε οι κουτόφραγκοι οι Ισπανοί, οι απολίτιστοι, ανοργάνωτοι και άχρηστοι καράβλαχοι από την Ιβηρική που μπήκαν στην ΕΕ "ξυπόλητοι" και μας προσπέρασαν πριν το πάρουμε είδηση) λίγες μέρες νωρίτερα "ζήτησε επισήμως ευρωπαϊκή βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγάλες φωτιές στη Γαλικία. Εντός ολίγων ωρών οι πιο κοντινές χώρες, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, έστειλαν πυροσβεστικά αεροπλάνα, οχήματα και ειδικευμένο προσωπικό, ενώ προσφέρθηκαν να βοηθήσουν αν προέκυπταν πρόσθετες ανάγκες και αρκετές άλλες χώρες."

Εμείς αρνηθήκαμε την βοήθεια ενώ μας προσεφέρθει με πρωτοβουλία της ΕΕ, γιατί είμαστε γ_μ__δες και τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας!!!

ΕΛΕΟΣ πια!!!

Σε όλους αυτούς τους άχρηστους λοιπόν που αρνήθηκαν τη βοήθεια της ΕΕ αφιερώνω το χτεσινό μου άρθρο και τους προσκαλώ να έρθουν να κάνουν μαζί μου μια βόλτα στην καμμένη Κασσάνδρα!

2006-09-05

Οδοιπορικό στην καμμένη Κασσάνδρα

Άργησα, αλλά τελικά κατάφερα να κάνω μια βόλτα σε καμμένες περιοχές της Κασσάνδρας για να δω τι απέγινε με το δάσος. Έχοντας περάσει όλα τα καλοκαίρια (άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο χρόνο) της ζωής μου εκεί, και έχοντας φύγει ο ίδιος τρέχοντας για να γλιτώσω απ' τη φωτιά, το μόνο που αισθάνθηκα ήταν οργή και ανατριχήλα.

Ας αρχίσουμε με τη θέα απ΄την ταράτσα του εξοχικού μας (έξω απ΄το Πολύχρονο προς Χανιώτη) προς το βουνό:


Αφού είδα ότι είδα απ' την ταράτσα, αποφάσισα να κάνω το δασικό δρόμο Χανιώτης - Ν. Σκιώνης. Αυτόν τον δρόμο τον είχα ανέβει αρκετές φορές με το ποδήλατο, ακριβώς για να θαυμάζω τη φύση και το πευκοδάσος.

Ήδη οι πρώτες εικόνες είναι αποκαρδιωτικές:... και ακολουθούν χειρότερα: οι παιδικές κατασκηνώσεις κάηκαν ολοσχερώς:


Από ψηλά στην κορυφή του λόφου, φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής:


Εκεί υπάρχει και το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου. Όλα τα φυτά γύρω - γύρω κάηκαν, αλλά το εκκλησάκι έμεινε ανέπαφο...


Στο τέλος του δρόμου και λίγο πριν τη Ν. Σκιώνη μια ταμπέλα προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρκαγιάς:
Επιστροφή στη Χανιώτη. Η φωτιά πέρασε σε κάποια σημεία το δρόμο και έκαψε μεταξύ άλλων το super market Μασούτης.
Θα κλείσω με μια νότα αισιοδοξίας και μια εικόνα της Κασσάνδρας, όπως την ξέρουμε και την αγαπάμε
Περισσότερες φωτογραφίες στο προσωπικό μου site.

2006-09-04

Εθνική Ελλάδας ΓΕΙΑ ΣΟΥ !!! (2)

Μπορεί να χάσαμε το κύπελλο από τους Ισπανούς,
μπορεί να χάσαμε τον τελικό χωρίς να απειλήσουμε καθόλου τους Ισπανούς,

αλλά κερδίσαμε την μπασκετική εκτίμηση όλου του κόσμου με την πορεία αυτής της ομάδας, με την ομαδικότητά της, με το αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό της ήθος και ύφος

και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε μεγάλη πορεία ακόμα μπροστά μας, αρχής γενομένης από το επόμενο ευρωμπάσκετ του χρόνου στα γήπεδα της Ισπανίας.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΨΗΛΑ!!!

2006-09-01

Εθνική Ελλάδας ΓΕΙΑ ΣΟΥ !!!

Αυτή η ομάδα μας έκανε και πάλι υπερήφανους!!!

Μετά τον περσινό θρίαμβο στο Ευρωμπάσκετ και φέτος η ομάδα πάει τρένο! Αποκορύφωμα ο θρίαμβος επί των αμερικανών πολυεκατομμυριούχων αστέρων του ΝΒΑ! 101-95 το τελικό σκορ και τρελαθήκαμε!

Άντε και στο κύπελλο τώρα την Κυριακή!!!


Η φωτογραφία είναι από το in.gr